Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Sometimes goodbye is a second chance...

Μεγάλη υπόθεση το να μπορείς να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Θέλει πολύ προσπάθεια το να καταφέρεις να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις οτιδήποτε έχει συμβεί, να κρατήσεις μόνο τις καλές στιγμές του παρελθόντος και να προσπαθήσεις να ξαναχτίσεις μία σχέση, έχοντας όμως στο μυαλό και στην καρδιά σου το πόσο πληγώθηκες από τον άλλον.

Αξίζει να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες;; Ξέρεις ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη; Άλλωστε η ιστορία το επιβεβαιώνει, η ζωή κάνει κύκλους και τα σφάλματα επαναλαμβάνονται. Μπορείς να έχεις τόση εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο ώστε να αφήσεις στα χέρια του την ψυχή σου για μία ακόμη φορά, ακόμα και αν το έχεις ξανακάνει και κατέληξες να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο;

Αφέλεια ή αγάπη; Εμπιστοσύνη ή χαζομάρα;

Τι γίνεται όμως αν δώσεις τη ριμάδα τη δεύτερη ευκαιρία και φας τα μούτρα σου; Εκεί κλάφ’ τα Χαράλαμπε! Έχεις κάθε δικαίωμα να γίνεις drama queen και να πέσεις στα πατώματα. Και άντε έπεσες, πώς ξανασηκώνεσαι μετά; Γιατί ξέρεις ότι είναι καθαρά δικό σου λάθος, ότι εσύ φταις που έδωσες την ευκαιρία για αλλαγή. Γιατί ήξερες τον άλλον, ήξερες ότι είχε στα χέρια του κάθε όπλο και κάθε «δικαίωμα» να σε πληγώσει, γιατί τον άφησες.

Και το γελοίο; Έρχεται και ζητάει συγγνώμη! «Εε φίλε μου, από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο!». Αλλά αν τον αγαπάς ,θα την δεχτείς τη συγγνώμη και θα δώσεις και τρίτη ευκαιρία. Τι στο διάολο πια! Τρίτη και φαρμακερή!

Αλλά το worst case scenario; Εκεί που συνεχίζεις και δίνεις ευκαιρίες (πολλά πολλά πολλά εκατομμύρια ευκαιρίες Γ. και Μ.), χωρίς ο άλλος να σου έχει ζητήσει καν συγγνώμη και πολλές φορές χωρίς να το αξίζει! Ντρέπομαι που το λέω αλλά το έχω κάνει… Άλλα γίνεται να νιώθεις ότι ο άλλος έχει αλλάξει και να μην του δώσεις μια ευκαιρία γιατί τον θέλεις κοντά σου; Φυσικά που καταλήγουμε; Στο να μην έχει αλλάξει και να τρως τα μούτρα σου για μία ακόμα φορά! Τουλάχιστον δοκίμασες.


Να την δώσω τελικά την ευκαιρία; Δεν έχω καταλήξει ακόμα… Θα είναι η 3.098.567.987 ευκαιρία.

"Δεν μπορείς μια ζώη καρδιά να συγχωρείς... Θεός αν είναι κι αν μ' αγαπάει κανείς!"



Point final et sourire.

5 σχόλια:

  1. αχ σε παρακαλώ μη δώσεις καμία άλλη ευκαιρία...σε παρακαλώ! το ξέρω ότι ακούγομαι παρανοική όταν ζητάω από μια άγνωστη να μη δώσει ευκαιρία σε κάποιον αλλά σε σενα βλέπω όλες τις πληγωμένεςφίλες μου.που έχουν χωρίσει 9874435869 φορές κι όμως ξανά και ξανά νομίζουν πως αυτή η φορά θα είναι η τέλεια,πως όλα θα αλλάξουν.κι όμως δεν αλλάζει τίποτα.δε λέω πως κανείς δεν αλλάζει. αλλά αν είναι απ τους ανθρώπους που αλλάζουν κ είναι διατεθημένοι να αλλάξουν για σένα,τότε θα το κάνουν στη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δώσεις.

    Κι έχω φίλες που τα χουν καταφέρει κι εχουν διώξει από πάνω τους όλη τη σαπίλα του ξανά και ξανά. αλλά έχω κι άλλεςπου χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν συνεχώς. και νομίζουν πως είναι meant to be.δεν είναι meant to be!ο αδύναμος χαρακτήρας τους είναι και οι χαζές ελπίδες τους.οκ μπορείς να ελπίζεις αλλά όχι για πάντα..

    αχ ελπίζω να μη σε ενόχλησαν αυτά που είπα,αλλά πραγματικά νομίζω πως είναι στο χέρι μου να σώσω τις γυναίκες όλου του κόσμου..

    επίσης:

    πριν τη δεύτερη ευκαιρία:http://to-koritsi-pu-i8ele-polla.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html

    μετά τη δευτερη ευκαιρία επικράτησε μια προσωρινή χαζοχαρουμενιά πολύ προσωρινή όμως γιατί μετά :http://to-koritsi-pu-i8ele-polla.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

    για να ξέρεις,πως δε μιλάω εκ του ασφαλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά να είσαι καλά! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Πάντα είναι χρήσιμη μια συμβουλή τόσο καλοπροαίρετη! Κορίτσι που δεν ήθελες πολλά, δεν θα τη δώσω την ευκαιρία τελικά... Δεν αξίζει και έχω ήδη δώσει αρκετές... Τελείωσε αυτό το κεφάλαιο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα είδα το "Εκείνη" στο πρώτο ποστ! Μου θύμισες πολλά από το άτομο στο οποίο δεν θα δώσω τελικά την ευκαιρία και δεν θα γίνω (ουτε έγινα ποτέ) Εκείνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) ουφ,μου φυγε ένα βάρος. εντάξει τελικά δεν τα πήρες στραβά..

    καλή τύχη στη ζωή σου ρε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και δεν το πήρα στραβα! Καλή τύχη και σε σένα! Να είσαι καλα και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πείτε...