Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

sit back & enjoy the ride....

Επιλογές και συνέπειες... Λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Δική σου επιλογή ποιον θα αγαπήσεις, δική σου επιλογή ποιον θα ξεχάσεις, δική σου επιλογή αν θα προσπαθήσεις και τελικά, στο κάτω κάτω, σχεδόν δική σου και η επιλογή αν θα πετύχεις.

Επιλογές που ίσως οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Ίσως πάλι και όχι... Εξαρτάται μάλλον από το πώς βλέπεις εσύ την αλλαγή. Πόσο την χρειάζεσαι και πόσο την φοβάσαι. Πόσο την έχεις ανάγκη ή πόσο θέλεις να κρυφτείς πίσω από αυτή για να δικαιολογήσεις την αδράνειά σου.

Λένε πώς η πρώτη επιλογή είναι τις περισσότερες φορές και η πιο σωστή. Όχι, όχι εκείνη η επιλογή που θα πείς στον πρώτο που θα σε ρωτήσει. Εκείνη που θα εκραγεί στο μυαλό σου μόλις ακούσεις την ερώτηση. Εκείνη που αν έχεις δίλημμα και ρίξεις κορώνα ή γράμματα, θα κάνει την καρδιά σου να ελπίζει κρυφά να έρθουν γράμματα. Εκείνη που πηγάζει βαθιά μέσα από το υποσυνείδητο.

Πιστεύω ακράδαντα στις επιλογές. Και πιστεύω, επίσης (αν και συνέχεια μου φωνάζεις πως όλα είναι μαθηματικά), ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τα πάντα στην ζωή μας δίνουν εφόδια για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κάθε αναποδιά μας κάνει πιο δυνατούς και κάθε συνέπεια μας δείχνει τα λάθη στις επιλογές μας, για να μην τα ξανακάνουμε.
 
Είναι όμορφο πράγμα να ξέρεις τι θέλεις. Να έχεις καταχωνιάσει στο βάθος του μυαλού σου τις επιλογές και τα όνειρά σου και ακόμα και αν δεν τολμάς να τα αποκαλύψεις (από φόβο ίσως;), βαθειά μέσα σου να είσαι σίγουρος για το δρόμο σου, όσες στροφές και αναποδιές κι αν σου εμφανίσει.Και έτσι, τελικά,να κάθεσαι σε μία κουνιστή καρέκλα, να σκέφτεσαι τη ζωή σου και να μπορείς με σιγουριά να πεις: "Ό,τι κι αν έγινε, όσο κι αν έπεσα, όσο κι αν έκλαψα, όσο κι αν γέλασα, δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έκανα. Είμαι ευτυχισμένος."

Και προσοχή. Ναι, αγαπάμε τα λάθη μας γιατί μας κάνουν αυτό που είμαστε. Αλλά το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, δεν είναι λάθος. Είναι επιλογή.

Πιες: Η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα ριζική. Κοίταξε να αλλάξεις αυτό που έχεις και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτό είναι που θα σε κάνει καλύτερο επαγγελματία και πάνω από όλα σωστό και καλό άνθρωπο.

Πιες 2: Καλό φθινόπωρο. Και οι δικές μου ριζικές αλλαγές? Ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο, με καινούργια έπιπλα, με μία ροζ ορχιδέα και με ένα φούξια στίκερ Audrey Hepburn κολλημένο στον ένα τοίχο. Φωτεινό, όμορφο, καθαρό και τελείως Αμελί Μελόν.

Πιες 3: Χρόνια πολλά, αγαπημένη μου Χώρα που έγινες ενός αλλά δεν κατάφερα να σε γιορτάσω όπως ήθελα.

Point final et sourire.

14 σχόλια:

  1. Γι' αυτό κάποια λάθη τα κάνουμε και 2 και 3 φορές. Στην ουσία είναι οι επιλογές μας που τις βαφτίζουμε "λάθη", για να δικαιολογούμε τον εαυτό μας που και που με το μότο "Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε"

    Να χαίρεσαι την Χώρα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι... Όλα είναι επιλογές τελικά!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στον μπλογκ σου!<3
    Νομίζω πως το κείμενο σου ήταν ότι χρειαζόμουν αυτή την στιγμή.(:

    "όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο"
    Το πιστεύω πολύ και εγώ αυτό.;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Merci beaucoup Fleur!! Ελπίζω να βοήθησα.... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Τα πάντα στην ζωή μας δίνουν εφόδια για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κάθε αναποδιά μας κάνει πιο δυνατούς και κάθε συνέπεια μας δείχνει τα λάθη στις επιλογές μας, για να μην τα ξανακάνουμε.'

    Έτσι ακριβώς! Κάθε εμπόδιο,για καλό.

    Υ.Γ: Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από ένα ανανεωμένο δωμάτιο. Αλλάζει όλη η διάθεση. Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ώστε όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, ε... Ίσως. Δεν ξέρω. Και δεν ξέρω αν το εύχομαι ή όχι.
    Καλή επαναφορά στην καθημερινότητα, επί τη ευκαιρία!

    Α, για να σου απαντήσω κιόλας, θα πετάξει αύριο, κατά πάσα πιθανότητα. Αν μας ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες. (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά είσαι εντελώς παραφρων ? Θέλω τουλάχιστον 3 σελίδες για να σχολιάσω το ποστ ... Πρώτ απ ολα θα ρωτησω με εκπληξη, εχεις ενααααα ολοκληρο χρονο το μπλογκ ????? Δεν το περιμενα. Να το χαιρεσαι :DDD να ναι παντα τοσο ομορφο και καραμελενιο. Τωρα για τα υπολοιπα εχω να πω εν συντομια οτι οι επιλογες ειναι το παν. Στανταρακι. Δεν πιστευω ομως οτι εχουμε και τον απολυτο ελεγχο. Ακομη και τις σωστες αποφασεις να παρουμε, μερικες φορες η ζωη στα φερνει τουμπα. Και εγω προσωπικα, οσο αναλυτικος τυπος και να μαι, οσο κι αν τα σκεφτομαι τα πραγματα, παντα καταληγω να κανω το πρωτο πραγμα που ειχα σκεφτει. Πως γινεται αυτο δεν ξερω. Θα μπορουσα να με αποκαλεσω οργανωτικά αυθόρμητο :ppp Welcome back sweetie :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Alexandra: Συμφωνώ μαζί σου... Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς! Καλό φθινόπωρο...

    @Art: Τι να σου πω? Ισως όλα να συμβαίνουν για κάποιο λόγο.. Ίσως πάλι και όχι.
    Αμόλα καλούμπα άρτ! Btw γιορτάζεις αύριο??

    @Basilakis: Ναι καλέ... Τι νομίζεις.. Χρόνισα στην μπλογκογειτονιά... Ευχαριστώ για τις ευχές.
    Έχεις ένα δίκιο στο ότι όσο και να προσπαθήσεις, τελικά το σύμπαν θα στα ανατρέψει όλα... Αλλά μάλλον τελικά θα σου φέρει μία ανταμοιβη που ποτέ δεν θα περίμενες...
    Πάλι καλά που δεν είπες "καλό φθινόπωρο..", θα σε έβριζα, λοβ! :P
    Καλως ήρθαμε πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oh dear lord, δεν θα ακουσεις ΠΟΤΕ απο μενα αυτην την απαισια προταση .. brrrr <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. " κι οταν βρεθεις μπροστα σε διλημμα, εκει που το θελω τα βαζει με το πρεπει ή το μήπως , σταματα να σκεφτεσαι μισο λεπτο και κοιταξε τον ουρανο... ασε το ονειρο να αγγιξει την ψυχη σου.. αυτο ειναι που θα σου πει τι θελεις και τελικα και τι πρεπει να διαλεξεις....."


    aggelisni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα ένα όμορφο κείμενο με σκέψεις που με αγγίζουν και με εκφράζουν...Καλώς επέστρεψες αμελάκι!!

    Y.Γ. Δική σου επιλογή ποιον θα αγαπήσεις, δική σου επιλογή ποιον θα ξεχάσεις, δική σου επιλογή αν θα προσπαθήσεις και τελικά, στο κάτω κάτω, σχεδόν δική σου και η επιλογή αν θα πετύχεις.

    Αλλά το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, δεν είναι λάθος. Είναι επιλογή.

    Ό,τι κι αν έγινε, όσο κι αν έπεσα, όσο κι αν έκλαψα, όσο κι αν γέλασα, δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έκανα. Είμαι ευτυχισμένος

    best of ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Βασίλης: Έτσι μπράβο αγόρι μου! :) <3

    @Νίκος: Συμφωνώ απόλυτα... Από τα χειρότερα λάθη οι επιλογές να μην συμβαδίζουν με τα όνειρα. Από τις χειρότερες ατυχίες οι συγκυρίες να μην επιτρέπουν στα όνειρα να πραγματοποιηθούν. Θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

    @Μάγια: Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Ήταν πολύ καιρό στο μυαλό μου και έπρεπε να γραφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλορίζικο το δωματιάκι σου και χρόνια πολλά για την χώρα σου! Να τα εκατοστίσετε παρέα σας εύχομαι!:)
    "Και έτσι, τελικά,να κάθεσαι σε μία κουνιστή καρέκλα, να σκέφτεσαι τη ζωή σου και να μπορείς με σιγουριά να πεις: "Ό,τι κι αν έγινε, όσο κι αν έπεσα, όσο κι αν έκλαψα, όσο κι αν γέλασα, δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έκανα. Είμαι ευτυχισμένος.""
    Κι εγώ νομίζω ότι αυτή πρέπει να' ναι η απόλυτη ευτυχία. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου angel!! Καλή συνέχεια και σε σένα εύχομαι!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πείτε...